займ манимен займ займер займ лайм
Arrangementer

Dommerkurser i kast, spring og løb

Vejle IF, Atletik inviterer og lægger lokaler til dommerkursus med moduler i spring, løb og/eller kast den 21. og 29. november 2020.

Dommermodul: LØB (21. november kl. 9-14)

Dommeruddannelse i løb bringer dig igennem reglerne for afvikling af løb på og til dels udenfor stadion. Det gælder de generelle regler samt de specielle regler for sprint, hæk, stafet, forhindring, (kapgang) og overordnet løb ”non stadia”, herunder cross. Vi ser på eksempler, hvor reglerne bliver udfordret, og hvordan vi bedst muligt forbereder og afvikler konkurrencer i løb. (5 timer)

Dommermodul: SPRING (21. november kl. 14-18)

Dommeruddannelse i spring gør dig i stand til at fungere som dommer i atletikkens fire springdiscipliner (længde, højde, tre-spring og stang). Du vil blive bekendt og fortrolig med reglementets regler for afvikling af springdiscipliner, og du vil også blive præsenteret for forskellige kendte situationer, der kan opstå i kampens hede, samt hvordan man bør dømme dem som dommer. (4 timer)

Dommermodul: KAST (29. november kl. 9-13)

Kastekurset gør dig i stand til at fungere som dommer i atletikkens kastediscipliner. Du vil blive bekendt og fortrolig med reglerne for afvikling af kastediscipliner samt den sikkerhed,der til enhver tid bør være omkring disse konkurrencer. Du vil også blive præsenteret for forskellige kendte situationer, der kan opstå samt, hvordan man bør dømme dem som dommer. (4 timer)

Teori, praktik og lille prøve

Kurserne tænkes gennemført som afvekslende læringsmoduler med en blanding af teori, spørgsmål, praktisk observation, ”spil og dommerpraktik”, med feedback fra instruktør og gruppearbejde omkring observationer og faktiske forhold.
Hvert modul afsluttes med en mindre quiz/prøve, hvor du f.eks. kan blive spurgt om: ‘Hvornår skal dommeren vise hvidt flag for gyldigt forsøg?’ Eller ‘Er det tilladt med ”slæb” i trespring?’

Du får undervisning, ny viden, forplejning samt dommerkort med hjem. DAF opkræver efterfølgende din klub for kursusgebyret på kr. 400,- per modul.