займ манимен займ займер займ лайм
Arrangementer

Dommerkurser i kast, spring og løb

Efter aftale med DAF ser vi os desværre nødsaget til at aflyse kurset på grund af corona-situationen.

Der har været en rigtig fin interesse for kurserne blandt aktive atleter, forældre, trænere samt masters i Vejle IF. Jeg vil derfor på et fremtidigt tidspunkt igen tage initiativ til at holde dommerkursus i Vejle. Jeg vil til den tid bestræbe mig på, at I, som har meldt jer til eller vist interesse, får tilbuddet igen. I er meget velkommen til at kontakte mig, hvis I har spørgsmål.
Venlig hilsen
Ove Lausten – E-mail

Vejle IF, Atletik inviterer og lægger lokaler til dommerkursus med moduler i kast, spring og/eller løb den 4. og 5. april.

Dommermodul: KAST (4. april kl. 9-13)

Kastekurset gør dig i stand til at fungere som dommer i atletikkens kastediscipliner. Du vil blive bekendt og fortrolig med reglerne for afvikling af kastediscipliner samt den sikkerhed,der til enhver tid bør være omkring disse konkurrencer. Du vil også blive præsenteret for forskellige kendte situationer, der kan opstå samt, hvordan man bør dømme dem som dommer. (4 timer)

Dommermodul: SPRING (4. april kl. 13.30-17.30)

Dommeruddannelse i spring gør dig i stand til at fungere som dommer i atletikkens fire springdiscipliner (længde, højde, tre-spring og stang). Du vil blive bekendt og fortrolig med reglementets regler for afvikling af springdiscipliner, og du vil også blive præsenteret for forskellige kendte situationer, der kan opstå i kampens hede, samt hvordan man bør dømme dem som dommer. (4 timer)

Dommermodul: LØB (5. april kl. 9-14)

Dommeruddannelse i løb bringer dig igennem reglerne for afvikling af løb på og til dels udenfor stadion. Det gælder de generelle regler samt de specielle regler for sprint, hæk, stafet, forhindring, (kapgang) og overordnet løb ”non stadia”, herunder cross. Vi ser på eksempler. hvor reglerne bliver udfordret, og hvordan vi bedst muligt forbereder og afvikler konkurrencer i løb! (5 timer)

Teori, praktik og lille prøve

Kurserne tænkes gennemført som afvekslende læringsmoduler med en blanding af teori, spørgsmål, praktisk observation, ”spil og dommerpraktik”, med feedback fra instruktør og gruppearbejde omkring observationer og faktiske forhold.
Hvert modul afsluttes med en mindre quiz/prøve, hvor du f.eks. kan blive spurgt om: ‘Hvornår skal dommeren vise hvidt flag for gyldigt forsøg?’ Eller ‘Er det tilladt med ”slæb” i trespring?’

Du får undervisning, ny viden, forplejning samt dommerkort med hjem. DAF opkræver efterfølgende din klub for kursusgebyret på kr. 400,- per modul.